torsdag 18. februar 2010

Digital dømmekraft

Dette som Kristin Halvorsen tek opp her er svært viktig. Den nye kvardagen innan nettsamfunn set større krav til den enkelte sin måte å agere på når det gjeld internett.


6 kommentarer:

  1. Kristin Halvorsen er inne på noe svært viktig når det gjelder sosiale medier. Digital dømmekraft er nok noe skolen må hjelpe elevene til å oppnå, etter min mening. En bra påminning til oss andre Ola!

    SvarSlett
  2. Ja, dette er viktig å ha fokus på! Dette klippet tenkjer eg kan brukast som innleiing til ein diskusjon i klassa, i alle fall i norsk som eg underviser i.

    SvarSlett
  3. Dette er nok eit viktig tema som ein må ta omsyn til

    SvarSlett
  4. NRK Sogn og Fjordane er nettopp byrja å ta inn kommentarar på nett igjen. Før kunne folk skrive anonymt, og det kom inn så mykje rart at NRK fann det best å kutte ut kommentarane. No må folk registrere e-postadressa si før dei skriv på NRK S&Fj, medan andre nettstader(origo / firda.no) vil ha mobilnummeret. Standarden på debatten kjem mykje an på kva for rutinar som finst. BBC har "full moderering" i saker som det er strid om. Då sit det folk og les kvar einaste kommentar, kanskje 5-6000 stk, før dei slepper dei ut på nettet. I mindre vanskelege saker modererer dei i ettertid, slik som våre lokale media tydelegvis gjer.

    SvarSlett
  5. Her har Kristin Halvorsen for seg nokon viktige punkt om sosiale medier. Det at vi som lærarar og foreldre har kunnskap om ein del av desse sosiale media, er avgjerande for at vi skal kunne styre ungdommen til å nytte seg at dette på ein god og fornuftig måte.

    SvarSlett
  6. Digital dømmekraft er tema for ein lang tekst i engelskboka for vg2. Boka kom ut i 2007, og vi merkar allereie at det stoffet som har med media / data å gjere byrjar å bli utdatert. Det dukkar opp både nye utfordringar og nye løysingar. Dette er eit felt der NDLA burde ha ressursar, sidan røyndomen utviklar seg fortare enn lærebøkene.

    SvarSlett